GrapeKeeper

Ambachtelijke wijnen uit eigen wijngaard

Een platform voor wijngaarden

GrapeKeeper is een online platform waar je je eigen unieke wijn kunt kopen, afkomstig uit "jouw wijngaard". Consumenten krijgen de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om een eigen wijngaard te hebben in verschillende landen.

In 2018 kwam GrapeKeeper bij ons met de vraag om een logo en een ontwerp van een wijngaard pagina te creëren. Daarnaast hebben wij het gehele platform ontwikkeld in October CMS zodat de verkoop ook echt van start kon gaan.


May 2018
Custom Made Website / Platform

GrapeKeeper Logo

Het logo voor GrapeKeeper moest iconisch, klassiek en duidelijk zijn.

Er is daarom gekozen voor een icoon en het woord "Grapekeeper". Het icoon kan losstaand gebruikt worden, is in de vorm van een G (GrapeKeeper) en lijkt op een druif.

GrapeKeeper is met dit logo in 2018 gelanceerd en in 2019 is het logo vernieuwd om aan te sluiten bij de nieuwe huisstijl.

GrapeKeeper platform

We hebben voor GrapeKeeper voor verschillende technische uitdagingen gestaan, die we samen met hen opgelost hebben. Dit heeft ervoor gezorgd dat GrapeKeeper nu een platform heeft waarop wijngaarden door heel Europa beschikbaar zijn en dat de wijn ook (bijna) overal in Europa geleverd kan worden!

Ontwerp Wijngaard Pagina

Voor het platform van GrapeKeeper moest er een pagina ontworpen worden met de informatie van een wijngaard. Deze pagina is cruciaal voor het platform, aangezien hier de ervaring van een consument begint.

We hebben veel gebruikt gemaakt van visuele beelden, van en over de wijngaard en wijnboer, om zo de unieke sfeer van een wijngaard over te brengen op de consument. 

Wijngaarden Overzicht

Op de wijngaarden overzicht pagina kunnen consumenten alle wijngaarden van GrapeKeeper vinden. Er is een handig filter systeem ingebouwd waar consumenten wijngaarden kunnen filteren op land en type wijn. Hierdoor kan iedereen zijn/haar favoriete wijngaard en wijn gemakkelijk vinden!

Integratie met betaalprovider

Consumenten kunnen eenvoudig afrekenen op het platform door de integratie die wij gemaakt hebben met betaalprovider Mollie.

Dit stelt GrapeKeeper in staat om betalingen te ontvangen van iedereen in Europa. Of het nou een iDeal-betaling, sepa overschrijving of betaling via creditcard is, het platform handelt alles automatisch af!

Dashboard gebruiker

Het dashboard is daar waar de consument een overzicht heeft van zijn GrapeKeeper experience!

Consumenten kunnen op het dashboard hun gekochte wijngaarden, hun totale vierkante meters aan wijngaarden en persoonlijke informatie terugvinden.
 

Btw-Systeem

GrapeKeeper opereert door heel Europa heen en daarom moest er rekening gehouden worden met verschillende btw-percentages.

Door een slim btw-systeem in te bouwen, krijgt nu iedereen het juiste btw-percentage berekend voor het land waar hij/zij de wijn naar toe laat verzenden.

Wijnlabels

Door UpTop zijn verschillende wijnlabels ontworpen die gebruikt kunnen worden voor de unieke wijn van de consumenten. 

Elk wijnlabel heeft de mogelijkheid om voorzien te worden van een eigen naam. Hierdoor wordt de wijnfles echt uniek! 

Wij gebruiken cookies om bijvoorbeeld onze customer support direct op de website te weergeven. Zo kunnen we je nog sneller en makkelijker van dienst zijn!